Informatie Verloopnippels Autogas

Als u Autogas rijdt en naar het buitenland gaat met de auto, heeft u ook vaak een Autogas Verloopnippel nodig om autogas te kunnen tanken. In principe worden er 3 soorten Autogas vulpistolen gebruikt bij de autogas tankstations in Europa. Er zijn dan ook 3 soorten verloopnippels: de Italië verloopnippel, de Europa verloopnippel en de bajonet verloopnippel. De meeste tankstations hebben verloopnippels beschikbaar om autogas te kunnen tanken, maar wij adviseren u altijd uw eigen verloopnippels te gebruiken.

1. Autogas Verloopnippel Europa

De Europa nippel is als adapter te gebruiken in de volgende landen:
België, Duitsland, Engeland, Ierland en Noord-Ierland, Luxemburg, Schotland, Wales en bij diverse autogas stations in Nederland, Polen en Zwitserland.

2. Autogas Verloopnippel Bajonet

De Bajonet verloopnippel is te gebruiken in de volgende landen voor het tanken van autogas:
Groot-Brittannië, Nederland, Noorwegen en Spanje.

Als uw auto voorzien is van de bajonetaansluiting, dan heeft u geen verloopnippel nodig. Als uw autogassysteem voorzien is van een schroefaansluiting dan heeft u in bovenstaande landen bij de Autogasstations de Europa verloopnippel nodig om autogas te kunnen tanken.

3. Autogas Verloopnippel Italië

Het Italiaanse vulsysteem wordt in de meeste Europese landen gebruikt. De Italië verloopnippel is te gebruiken in de volgende landen voor het tanken: Denemarken, Frankrijk, Griekenland, Hongerije, Italië, voormalig Joegoslavië, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slowakije, Tsjechië, Zweden, Spanje en Zwitserland.

Ongeacht of uw auto een bajonetaansluiting of een schroefaansluiting heeft, u heeft altijd de Italië verloopnippel nodig om Autogas te kunnen tanken bij de Autogasstations in deze Europese landen.

Autogasstations

In principe beschikt elk Autogasstation over Autogas verloopnippels die u kunt lenen, maar wij adviseren u altijd uw eigen Autogas verloopnippel te gebruiken. Meer informatie over de benodigde Autogas verloopnippel in een specifiek land, vindt u op onze pagina van Autogas stations. Daar vindt u onderverdeeld per land informatie over Autogas Tankstations en de verloopnippel die u nodig heeft om Autogas te kunnen tanken.

 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2013 ABC Autoservice. Alle rechten voorbehouden