Informatie Kosten Rijden op Autogas

Rijden op Autogas is voordelig en doorgaans veel goedkoper is dan benzine of diesel. De kosten voor een liter autogas zijn veel lager dan die voor benzine en diesel. De prijs van autogas aan de pomp is in vergelijking met benzine en diesel een stuk lager. Dit komt met name omdat de fiscus vanwege de milieuvriendelijke eigenschappen van autogas, minder accijns heft op autogas in vergelijking met benzine en diesel. 9% accijns op autogas tegen 50% bij benzine. Rijdt u meer dan zo’n 12.000 kilometer per jaar dan is autogas in principe voordeliger dan rijden op Benzine. Ten opzichte van Diesel is rijden op autogas altijd voordeliger. En hoe meer kilometers u rijdt op Autogas, des te hoger uw besparing.
Motorrijtuigenbelasting Autogasinstallatie

De motorrijtuigenbelasting of wegenbelasting voor auto’s met een Autogasinstallatie is daarentegen weer hoger dan bij benzineauto’s. De wegenbelasting is een houderschapsbelasting. De belasting gaat dus in zodra de auto officieel in uw bezit komt en op de weg verschijnt. Het is daarbij niet van belang voor de fiscus of u veel of weinig op Autogas rijdt en de Autogasinstallatie in de auto wel of niet gebruikt wordt.

Gewicht Auto en Belasting

Net zoals bij benzine en dieselauto’s wordt ook voor auto’s met een Autogasinstallatie de hoogte van de motorrijtuigenbelasting bepaald door het gewicht van de auto. Een Autogastank maakt de auto zwaarder waardoor de auto net in een hogere belastingcategorie kan vallen. U kunt het extra gewicht berekenen door 80% van de bruto-inhoud van de ingebouwde LPG tank op te tellen bij het gewicht van de auto. Als u een Autogastank van 60 liter laat inbouwen, wordt het extra gewicht: 0,8 x 60= 48 kilo.

 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2013 ABC Autoservice. Alle rechten voorbehouden