Informatie Inbouwen Autogasinstallatie

Het inbouwen van een Autogasinstallatie kan alleen bij benzine auto’s en niet bij dieselauto’s. Helaas isautogas niet beschikbaar voor alle automodellen. De ontwikkelingskosten van een autogas installatie zijn erg hoog en daarom is een Autogasinstallatie alleen beschikbaar voor de meest gevraagde automodellen.

Autogas Automerken

Autogasinstallaties zijn beschikbaar voor de automerken zoals Citroën, Chevrolet, Chrysler, Ford, Hyundai, Kia, Mitsubishi, Opel, Peugeot, Renault, Saab, Skoda en Volvo. Deze autofabrikanten hebben hun automodellen geschikt gemaakt voor de inbouw van een goedgekeurde autogasinstallatie (gehomologeerd). U kunt bij auto’s van deze automerken dan in principe ook zonder problemen een autogas installatie laten inbouwen.

De automerken Audi en Fiat ondersteunen gasinbouw niet. Bij deze fabrikanten vervalt de fabrieksgarantie op de motor als er een autogasinstallatie is ingebouwd. Dit betekent niet dat bij de automerken geen autogas installatie kan worden ingebouwd. In het algemeen rijden deze modellen zonder problemen op autogas. Raadpleeg uw Autogasinbouwbedrijf als u twijfels heeft. SommigeAutogasinbouwbedrijven nemen de volledige garantie van de auto zelfs over en nemen dan het onderhoud van de autogasinstallatie voor hun rekening. Op die manier behoudt u toch de autogarantie als u wilt overschakelen op een Autogasinstallatie.

Overschakeling Benzine naar Autogas

Een auto met een G3 installatie start altijd op benzine en schakelt daarna over op autogas. Dit voorkomt startproblemen zoals vroeger bij autogasinstallaties nog wel eens voorkwam. De overschakelingen van benzine op autogas gaat volledig automatisch met een G3 installatie en in principe ongemerkt. Het starten op benzine heeft als bijkomend voordeel dat de benzineleidingen van uw auto niet zo snel kunnen uitdrogen. Een belangrijk voordeel behalve de prijs is dat Autogas ook minder belastend voor de motor van een auto dan benzine en diesel én dat op autogas de motor van uw auto in principe veel langer mee gaat dan bij benzine en diesel.

Erkende Autogas Inbouwbedrijven

Voor het inbouwen van een autogasinstallatie kunt u terecht bij één van de vele Autogasinbouwbedrijven in Nederland. Zij kennen de eisen die LPG installatie vraagt om de motormanagementsystemen van de diverse automerken en modellen op maat af te stemmen op de meest geschikte autogasinstallatie, zodat storingen tot een minimum beperkt kunnen worden. Zij vervangen bij de inbouw van de autogasinstallatie ook diverse motoronderdelen. De verbranding van Autogas tijdens het rijden gaat namelijk gepaard met hoge temperaturen. De motoronderdelen die niet ingesteld zijn op deze hoge temperaturen worden daarom gelijk vervangen door de Autogas inbouwspecialist tijdens de installatie.

Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW)

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft een aantal Autogasinbouwbedrijvenerkend. De door de RDW erkende Autogas inbouwbedrijven zijn te herkennen aan een bordje op hun gevel. Een Autogasinstallatie die is ingebouwd door een RDW erkend Autogasinbouwbedrijf hoeft niet gekeurd te worden door een RDW keuringsstation. In alle andere gevallen moet u de ingebouwde Autogasinstallatie verplicht door eenRDW Keuringsstation laten keuren.

 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2013 ABC Autoservice. Alle rechten voorbehouden