Instructie Autogas Tanken

Autogas is een explosieve brandstof. In principe bij normaal gebruik niet gevaarlijk, maar er dienen wel een aantal spelregel gehanteerd te worden. Zet voordat u gaat Autogas tanken altijd het contact af van de auto. Uiteraard nooit roken tijdens het autogas tanken. Zet ook uw mobiele telefoon uit en laat liever ook uw eventuele aanstekers in de auto achter.

Stap 1 Autogas Tanken

Verwijder de beschermdop van de autogas vulaansluiting van uw auto.

Stap 2 Autogas Tanken

Koppel nu de gasslang aan de vulaansluiting. Houd met één hand de handle naar voren en schuif de autogas nozzle (dat is het mondstuk aan het einde van de gasslang) over de aansluiting zodat deze over de pinnen glijdt. Daarna draait u de autogas nozzle een kwartslag naar rechts en trekt u de handle naar achteren zodat deze zich vastklemt. Niet de handle indrukken voordat deze vastgeklemd zit.

Stap 3 Autogas Tanken

Nu drukt u de bedieningsknop in de pomp en deze houdt u ingedrukt totdat u de gewenste hoeveelheid autogas getankt heeft.

Stap 4 Autogas Tanken

De Autogastank wordt door de ingebouwde vulbegrenzer maximaal gevuld tot 80% van de tankinhoud. Een autogastank van 60 liter kunt dus maximaal vullen met 48 liter autogas.

Stap 5 Autogas Tanken

Koppel de nozzle weer af. Dit doet u door de handle snel naar voren te duwen en de nozzle een kwartslag naar links te draaien. Bij het snel naar voren duwen van de handle komt altijd wat autogas vrij.

Stap 6 Autogas Tanken

Hang de gasslang terug in de LPG pomphouder en plaats de beschermdop op de autogas vulaansluiting.

Stap 7 Autogas Tanken

Het autogas tanken is nu klaar.

 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2013 ABC Autoservice. Alle rechten voorbehouden