Er diverse soorten Gastanks beschikbaar voor bij een Autogasinstallatie. Vroeger waren deze van staal en werden in de kofferbak gemonteerd. Deze worden nog steeds wel gebruikt, maar nu zijn er ook zogenaamde ringtanks. Zij hebben de vorm van een autoband en kunnen onzichtbaar worden weggewerkt. Dit gebeurt dan in de ruimte waar het reservewiel zit. Er zijn ook Gastanks die onder de auto kunnen worden geplaatst. Zowel bij een ringtank in de ruimte van het reservewiel als bij Gastanks onder de auto te plaatsen gaat er zo geen vaak kostbare kofferbakruimte meer verloren.

Autogas Ringtank

De kleinste Ringtank voor autogas heeft 53,5 liter inhoud en de grootste ruim 100 liter. Een Gastank mag maximaal voor 80% worden gevuld dus de hoeveel autogas die daadwerkelijk in de gastank kan ligt 20% lager. Laat u de gastank inbouwen op de plek van het reservewiel leg dan een spuitbusje in de auto om de band te kunnen “plakken” om naar de garage te kunnen rijden bij een lekke band.

Kunststof Ringtanks

Kunststof Ringtanks zijn veel lichter dan de alombekende stalen gastanks die in de kofferbakruimte werden geplaatst, waardoor de inbouw van een kunststof gastank er niet toe leidt dat uw auto veel zwaarder wordt. Hiermee is de kans kleiner dat de auto in een hogere gewichtsklasse komt te vallen met bijbehorende hogere motorrijtuigenbelasting voor uw auto.

Ook zijn er tegenwoordig Gastanks voor een gecombineerde Autogas- en benzinetank. Mocht u dat willen, dan kan de tankdop zelfs helemaal uit het zicht worden gewerkt door het achter het nummerbord te monteren. Uw Autogas Inbouwspecialist kan uw hierin adviseren.

Kosten Gastank en Autogasinstallatie

Voor de inbouw van een Autogasinstallatie en bijbehorende Gastank moet u ongeveer uitgaan van circa 2.000 – 3.000 euro. De kosten voor Autogasinbouw zijn afhankelijk van uw type auto, de Autogasinstallatie en grootte van de gastank. Voor een auto met gas (G3) kunt u eens kijken op Autosweb.nl

RDW Erkende Autogasinbouwbedrijven

Voor meer informatie kunt u terecht bij een Autogasinbouwbedrijf van uw keuze. Zij adviseren u graag over de mogelijkheden bij uw auto. De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft een aantal Autogasinbouwbedrijven erkend. De door de RDW erkende Autogasinbouwbedrijven zijn te herkennen aan een bordje op hun gevel. Een Autogasinstallatie die is ingebouwd door een RDW erkend inbouwbedrijf hoeft niet gekeurd te worden door een RDW Keuringsstation. In alle andere gevallen moet u de ingebouwde Autogasinstallatie verplicht door een RDW Keuringsstation laten keuren.

 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2013 ABC Autoservice. Alle rechten voorbehouden