De Ford modellen Fiesta, Focus, Mondeo en C-Max zijn sinds kort af-fabriek beschikbaar met een Autogasinstallatie. De gastanks worden gemonteerd op de plek voor het reservewiel. De originele benzinetank blijft dan ook volledig behouden. De Fiesta 1.4 16v met een benzinetank van 45 liter en een gastank van 42 liter heeft zo een actieradius van in totaal 1.200 kilometer zonder te hoeven bijtanken. Uiteraard hoeft u ook bij deze auto de eerste jaren geen wegenbelasting te betalen. Wilt u graag de wegenbelasting berekenen? Dat kan uiteraard!

Veel mensen kiezen voor een lease auto, ook als het gaat om voertuigen die rijden op autogas. Het voordeel is vooral dat u niet enorm veel geld kwijt bent met de aanschaf van het voertuig.

Alle Ford Autogasmodellen beschikken over een G3-erkenning, wat betekent dat deze in de relatief gunstige G3-klasse vallen voor de motorrijtuigenbelasting. De Autogastank van de Fiesta heeft een inhoud van 42 liter. De Focus en C-MAX beschikken over een Autogastank met een inhoud van 53 liter. De Gastank van de Mondeo hatchback en sedan bedraagt 61 liter en die van de Wagon 50 liter.

De Mondeo is met een Autogasinstallatie maar liefst geschikt voor drie brandstoftypen, zoals de inruilwaarde auto want de auto kan ook rijden op bio-ethanol (in combinatie met benzine). De Ford Mondeo kan zowel op reguliere benzine als bio-ethanol kan rijden. Op elke mengverhouding tot E85 (maximaal 85% bio-ethanol en 15% benzine) kan de Mondeo rijden.

Naast de 4 automodellen op autogas introduceert Ford ook 3 modellen met een af-fabriek CNG-installatie (vloeibaar aardgas). Deze CNG uitvoeringen van de Ford Focus, C-MAX en Transit beschikken daarnaast ook over een volwaardige benzinetank. De CNG-installaties voor de Focus zijn leverbaar op de 3-deurs en 5-deurs hatchback. De CNG tank van de Focus en C-MAX heeft een capaciteit van 17 kg en die van de Transit maximaal 28 kilogram. Dit hangt met name af van de manier van inbouw.

 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2013 ABC Autoservice. Alle rechten voorbehouden