Informatie Autoverzekeringen Auto’s met Autogasinstallatie

Autoverzekeringen voor auto’s met een Autogasinstallatie zijn doorgaans duurder dan die voor auto’s op benzine. Een Autogasinstallatie is meestal een accessoire die na aanschaf van de auto wordt ingebouwd. De Autogasinstallatie verhoogt daarmee volgens de verzekeringsmaatschappijen de waarde van uw auto. Daarmee wordt ook de verzekeringspremie voor een auto met een Autogasinstalallatie hoger dan bij benzine. Uiteraard is een WA verzekering vergelijken de meest goedkope car verzekering die we in Nederland kennen. De autoverzekering berekenen alvorens u deze afsluit is natuurlijk altijd verstandig!

Verzekeringspremie Auto’s met Autogasinstallatie

Volgens Verzekeringsmaatschappijen blijkt naar uit eigen zeggen uit hun risicoanalyses dat auto’sdie op autogas of diesel rijden over het algemeen meer schadelast veroorzaken dan de bestuurders van auto’s die op benzine rijden. Dit heeft enerzijds te maken met de (meestal) hoge aantal gereden kilometers. Het gaat vaak om zakelijke rijders die veel kilometers per jaar rijden. Anderzijds volgens de Verzekeringsmaatschappijen met het brand- en diefstalrisico van auto’s op diesel en autogas. Deze laatste redenering kunnen wij bij Autogasnederland.nl niet volgen, maar dat terzijde. Auto’s op diesel en autogas betalen dan ook een hogere verzekeringspremie voor hun auto dan benzine auto’s.

Eigen Risico Autoverzekering

Het Rijden op Autogas is in principe niet van invloed op een eventueel het eigen risico van de autoverzekering bij de grotere autoverzekeringsmaatschappijen. Ook op de dekkingsvoorwaarden heeft het geen invloed of uw auto op Autogas, diesel of benzine rijdt.

 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2013 ABC Autoservice. Alle rechten voorbehouden