Met een G3 Installatie krijg je als eigenaar een korting op de wegenbelasting voor LPG auto’s. G3 staat voor de 3e generatie autogassystemen. Een G3-installatie is een gecertificeerde Autogasinstallatie die dankzij het gebruik van moderne technologie aan bepaalde emissie-eisen voldoet.
De G3-regeling is alleen van toepassing op auto’s, die op deel 1 van het kentekenbewijs de brandstofcode ‘G3′ of onder de aanduiding ‘Gasinstallatie’ de vermelding ‘G3′ hebben staan. De korting voor auto’s met een G3-installatie bedraagt gemiddeld zo’n 317 euro per jaar op de hogere wegenbelasting voor Autogas. In de praktijk betekent dit dat u zo’n 20-30 euro per maand meer betaalt aan wegenbelasting dan bij benzine auto’s.

Betaling Motorrijtuigenbelasting

Met een Autogasinstallatie wordt uw auto zwaarder en u gebruikt een andere brandstof. Daardoor valt de auto in een andere categorie van de wegenbelasting. De hogere motorrijtuigenbelastingbelasting voor Autogas en eventuele hogere gewichtsklasse van uw auto betaalt u bij ingang van het eerstvolgende kwartaal. Als u altijd per kwartaal betaalt, ontvangt u voor het nieuwe kwartaal automatisch een acceptgiro van de belastingdienst gebaseerd op de nieuwe gegevens. Als u voor een jaar motorrijtuigenbelasting heeft betaald, krijgt u automatisch een acceptgiro toegestuurd voor bijbetaling van het verschil over de kwartalen die nog niet zijn begonnen. Als u betaalt via automatische incasso, past de belastingdienst het incassobedrag automatisch aan.

Goedkoper Rijden met Autogas

Ondanks de hogere wegenbelasting en eventuele kosten voor het inbouwen van een G3 Autogasinstallatie is autogas al gauw lonend voor automobilisten die de nodige kilometers rijden. Het omslagpunt voor nieuwe auto’s ligt op zo’n 12.000 km (afhankelijk van brandstofprijzen) en bij tweedehands auto’s soms al op 4.000 km – 5.000 km. Met name als u een tweedehands auto kunt kopen met een G3 Autogasinstallatie bent u snel voordelig uit. De Autogasinstallatie is immers al afgeschreven.

Met een volle tank autogas kunt u zo’n 500 kilometer rijden.

 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2013 ABC Autoservice. Alle rechten voorbehouden