Autogas is minder belastend voor het Milieu dan benzine en diesel. Het is loodvrij waardoor er geen giftige looddeeltjes in de atmosfeer terecht komen. Volgens Europees onderzoek bevat de uitstoot van auto’s die rijden op autogas minder CO2, minder van de schadelijke vervuilende stof NOx, minder koolstofmonoxide en minder fijnstofdeeltjes dan auto’s die rijden op benzine of diesel.

Autogas beter voor Milieu?

Stikstofmonoxide, koolstofdioxide en andere schadelijke deeltjes dragen bij aan bijvoorbeeld een minder goede luchtkwaliteit en aan de opwarming van de aarde. Autogas heeft een laag zwavel- en koolmonoxidegehalte en bij een goed afgestelde Autogasinstallatie, die zorgt voor een volledige verbranding van het autogas, komen dan slechts minimale gehaltes koolmonoxide en zwavel in de atmosfeer. Beter voor het milieu dus dan auto’s op benzine en diesel.

Milieuvriendelijke Autogasinstallaties

Inmiddels zijn er ook al Autogasinstallaties met zogenaamde ‘sequentiele injectiesystemen’, die het autogas per cilinder van de motor inspuiten, waardoor de verbranding van het autogas in het verkeer nog beter gaat en de motor nog zuiniger en milieuvriendelijker loopt. Valentijnautos met deze nieuwe sequentiële injectiesystemen voldoen aan de Europese emissie eisen, die sinds 2010 gelden.

 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2013 ABC Autoservice. Alle rechten voorbehouden